Уже 14 інклюзивно-ресурсний центр відкрили на Рівненщині

30.12.2018 17:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Діятиме він у приміщенні Гощанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

В ІРЦ, загальна площа якого складає 57 квадратних метрів, облаштовано два кабінети – для здійснення первинного прийому та спільна зала для корекційних занять, де працюватимуть логопед та практичний психолог, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

 Окрім того, керівники району пообіцяли виділити ще одну кімнату під спортивну залу, в якій займатиметься корекцією вчитель-реабілітолог. Центр має окремий вхід з пандусом, кабінети обладнані меблями, комп’ютерною технікою, мультимедійною дошкою, комплектами дидактичних розвиткових матеріалів, сухим басейном, шведською стінкою, батутом та іншим.

«На Рівненщині налічується 600 шкіл, а інклюзія вже працює в 230. Окрім того, впродовж 2018-2019 року маємо відкрити 33 таких комунальних заклади. Процес не зупинити. Діти з особливими освітніми потребами повинні бути соціалізованими та жити у родинах – головний пріоритет та завдання освітньої реформи», - зазначив начальник управління освіти і науки Григорій Таргонський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews