Хор з Дубенщини виступив на фестивалі «Щедрик Фест» та заспівав для захисників

06.01.2019 14:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Всеукраїнський хоровий конкурс «Щедрик Фест», присвячений пам’яті видатного українського композитора, хорового диригента, педагога, фольклориста і музично-громадського діяча – Миколи Дмитровича Леонтовича і носить ім’я його невмирущого дітища – геніальної обробки української народної пісні «Щедрик», яка стала символом Різдва і Нового року у всьому світі. Фестиваль традиційно збирає хори зі всієї України у Покровську Донецької області. Вперше участь у конкурсі взяв колектив Дубенщини – Хор Духовенства Дубенського благочиння Православної Української Церкви. Можливість виступити у другому етапі фестивалю-конкурсу дубенські священики отримали завдяки професійному виступу на відбірковому етапі, який відбувався ще восени, інформує сайт Інформаційний портал м. Дубно.

Детальніше про поїздку розповів благочинний о. Василь Лозинський на своїй сторінці у Facebook: «Не простою була мандрівка – доводилось нашому автобусу долати снігові замети і тривала вона понад 30 годин. Атмосфера була прекрасна, хоч після подорожі ми були страшно втомлені, але все це компенсувалось теплотою зустрічей з прекрасними людьми. Два фестивальні виступи і ми не зупинялись, рухалися вперед. Далі наших учасників колективу чекали надзвичайні емоції – ми змогли привітати та послужити співом нашим Героям-Захисникам. Хор відвідав воїнів 25 десантної бригади у двох підрозділах. І звичайно побували в гостях у наших земляків із Дубна. Напевно, це найкращий дарунок від Бога – мати можливість заспівати для наших Захисників».

 Також священик зазначив, що дорога додому була легшою та швидшою – тривала 15 годин. Хор достойно виступив на конкурсі і, завдяки Олександру Даманському, виступили в одному з підрозділів перед воїнами. Окрім позитивних емоцій та нових вражень, колектив привіз зі Сходу Диплом учасника фестивалю та невелику премію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews