Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

Як на Рівненщині перебував Президент. Чому із Філаретом, а не з Епіфанієм?

Рівненщина – перша область в Україні, куди привезли томос про надання автокефалії Православній церкві України одразу ж після його підписання членами священного синоду Вселенського патріархату

10.01.2019 20:32   Джерело: RvNews
Автор : Дарина Ясна

На подвір’ї найбільшого у Рівному Свято-Покровського собору незважаючи на доволі холодну погоду, люди чекали на приїзд поважних гостей понад годину. Всередині храму зібралися священнослужителі з Рівного та околиць і весь цей час очікування разом з прихожанами співали колядки.

null
Фото Рівне Вечірнє

Глава держави прибув не з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм, як повідомлялося у ЗМІ заздалегідь, а із митрополитом Філаретом. Саме він чи не найбільше доклав зусиль для отримання томосу про автокефалію української православної церкви, тож йому ввірено було місію проведення у Рівному подячного молебню з нагоди отримання томосу про автокефалію і утворення Православної церкви України у Свято-Покровському кафедральному соборі в Рівному. Президент України Петро Порошенко саме тут вручив Святійшому патріархові найвищу нагороду – орден Героя України.

null
Фото з мережі Інтернет

Рівненщина – перша область в Україні, куди привезли такий вагомий, вважай історичний документ, як томос про надання автокефалії Православній церкві України одразу ж після підписання його 8-го січня усіма членами священного синоду Вселенського патріархату в Костантинополі (Стамбулі).

«Сьогодні вранці він повернувся до України, і рішенням предстоятеля сьогодні він у Рівному з нами разом на молитві… Ми одна з найбільших православних націй. Ми зараз можемо бачити томос, який чекали покоління українців. Томос, який дарував українській церкві автокефалію. Томос, який заклав духовний фундамент під державотворення України. Томос, який дорівнює Акту або референдуму про Незалежність України. Це історична подія», – сказав Петро Порошенко. 

Після молебня рівненські віряни могли побачити томос, який був виставлений у соборі в розгорнутому вигляді.

null
Фото Рівне Вечірнє

Багато рівнян не могли потрапити до храму й слідкували за святковим богослужінням, яке приурочили до отримання незалежності Православною Церквою України, на великому екрані на подвір’ї храму.

null
Фото Рівне Вечірнє

 Під час перебування на Рівненщині Президент Петро Порошенко побував у госпіталі для ветеранів війни у смт. Клевань та відвідав м. Здолбунів, де будинок культури цементників також не міг вмістити всіх бажаючих взяти участь у зустрічі. Увечері в  рівненському обласному музично-драматичному театрі відбулася зустріч з активом усієї області без преси. Багато видань пише про вдалий початок президентської  виборчої кампанії для нині діючого Глави держави. Зважаючи на те, що з Рівненщини, Президент поїде з томосом до Луцька  та в інші регіони, ні у кого сумніву не виникає.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews