Як у Рівному Президент показав Томос, підписаний усіма членами святого Синоду Вселенського патріархату (Відео)

11.01.2019 14:23   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська
У четвер, 10 січня, у Рівному президент Петро Порошенко показав Томос, підписаний усіма членами святого Синоду Вселенського патріархату.

«З благословіння святості сьогодні він тут, у Рівному, з нами разом на молитві. Ви сьогодні матимете змогу його побачити. Ось він - Томос, який чекали покоління українців, Томос, який дарував українській церкві автокефалію, Томос, який заклав духовний фундамент під державотворення України, Томос, який дорівнює акту або референдуму про незалежність України, сьогодні в Рівному», - сказав Президент.

Президент написав у Twitter, що з Рівненщини розпочав свою церковну місію Митрополит Київський і всієї України Епіфаній:

«Радий сьогодні привітати рівненську громаду з отриманням Томосу для ПЦУ. Саме звідси розпочав свою церковну місію Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Знаю, що Рівненщину і першого Предстоятеля Православної Церкви України пов’язують і будуть пов’язувати особливі зв’язки».

За матеріалами https://ritm.tv/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv