Ще одна церква на Рівненщині перейшла до ПЦУ

21.01.2019 23:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

 Услід за церквою на Костопільщині, ще одна громада МП на Рівненщині прийняла рішення перейти до ПЦУ. Парафіяльні збори відбулися у села Урвенна, що на Здолбунівщині.

Нагадаємо, що першою громадою УПЦ МП, яка перейшла до ПЦУ, є громада села Деражне Костопільського району. За це одноголосно проголосували понад 300 членів громади. Жодного парафіянина, який був би проти, не було.

null
Фото з мережі Інтернет

Щодо с. Урвенна, то за словами голови Здолбунівської РДА Сергія Кондрачука всі присутні – 58 членів релігійної громади також одноголосно, як у Деражно проголосували на парафіяльних зборах за перехід в ПЦУ.

- Але поки що не має позиції стосовно цього рішення, ухваленого на парафіяльних зборах, настоятель храму о. Андрій (Остапюк). Він або підтримає прагнення і волевиявлення своєї пастви, разом з нею приєднається до Православної Церкви України та надалі залишатиметься правити у храмі Казанської Ікони Богоматері села Урвенна, або ж громада буде просити Рівненську єпархію призначити їй нового настоятеля», – повідомив у Фейсбук Сергій Кондрачук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews