Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

На Волині без щеплень на кір до школи не пускають. А що на Рівненщині?

24.01.2019 21:39   Джерело: RvNews
Автор : Дарина Ясна

В області, сусідній з Рівненською, дітей без щеплень від кору вже відсторонили від навчання. На Рівненщині поки що до таких мір не вдаються. Хоча мабуть теж треба. Адже з початку року в Рівненській області зафіксували вже другу смерть від кору у дорослих. Тему порушили на сайті Північ-інфо.

Загалом, минулого року на Рівненщині на кір захворіло 3002 особи, з них 2059 діти. У відсотковому еквіваленті це 68,6%. Найвища захворюваність реєструвалась у Рівненському, Корецькому та Здолбунівському районах. Багато хворіли і на Березнівщині.

Серед захворілих 1529 осіб перебували на стаціонарному лікуванні. Частіше потребували госпіталізації саме дорослі. Було госпіталізовано 63,4% дорослих та 46,1% хворих дітей. Пік захворюваності у 2018 році припав на грудень, коли захворіло 924 особи. Впродовж року в області зареєстровано 45 спалахів кору в дитячих колективах, де захворіло 644 особи, повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду Віктор Мороз.

І вже з початку  2019-го року в області зареєстровано 827 випадків кору. Серед захворілих 570 (69%) дітей. Найвища захворюваність спостерігається у Гощанському, Рівненському та Костопільському районах. Дві дорослих людини померли.

На Волині рішення не пускати дітей без щеплень від кору на уроки ухвалив голова Волинської ОДА. Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська зазначила, що з початку року на кір у Луцьку захворіло 53 дитини, також зафіксовано понад 3 тисяч випадків ігнорування батьками проведення щеплень. Оскільки кір, за словами медика, дуже швидко передається повітряно-крапельним шляхом, і заразитися дуже легко, тому відсторонення дітей від навчання є необхідним кроком.

 Джерело: Північ-інфо


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews