Рівненська Держпродспоживслужба підсумувала 2018 рік

25.01.2019 23:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Головне управління Державної служби України в Рівненській області з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів прозвітувало про свою роботу у 2018 році.

Варто зазначити, що до складу лабораторії входять 6 відділів: реєстраційний, фіто-санітарного аналізу, фіто-санітарних процедур, визначення посівних якостей, загальний відділ бухгалтерського обліку. Усього працює 32 фахівці.

Під час прес-конференції начальник Головного управління Володимир Лазарчук, описав результати діяльності різними напрямками.

«Упродовж року наша служба здійснювала державний нагляд за здоров’ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, середовищем життєдіяльності людини. Ми регулярно проводимо заходи щодо локалізації та ліквідації карантинних організмів серед рослин та запобігаємо їх поширенню. Окрім того, служба слідкує за дотриманням законодавства про захист прав споживачів щодо недопущення нещасних випадків», - запевнив Володимир Лазарчук.

Що стосується безпечності харчових продуктів та ветеринарної

медицини, то за минулий рік працівники Держпродспоживслужби здійснили 1070 перевірок. За наслідками цього складено 313 приписів.

Серед основних порушень: переміщення тварин без супровідних документів, порушення гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів.

«У 2018 році був проведений великий об’єм роботи всіма установами Держпродспоживслужби. Це міська, обласна і 16 районних державних лікарень ветеринарної медицини», - розповідає перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр Костюк.

Особлива увага приділена санітарно-епідемічній ситуації. Тож спеціалісти ветеринарної медицини області провели роботу по профілактиці, діагностиці та ліквідації інфекційних захворювань тварин та птиці. Це дало змогу забезпечити благополуччя тваринництва господарств і населених пунктів області по туберкульозу, бруцельозу та інших інфекційних хворобах тварин і птиці.

Підбиті підсумки з роботи управління фітосанітарної безпеки. Вони

оглядали імпортні та вітчизняні вантажі, надавали адміністративні послуги, обстежували сільськогосподарські посіви та лісові насадження.

Окрім того, серед напрямків Держпродспоживслужби є моніторинг цін по аптечній мережі, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки», а також реєстрація сільськогосподарської техніки.

За матеріалами РОДА.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews