У Рівному вакцинуватимуть від кору у вихідний день

30.01.2019 16:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У зв'язку з напруженою ситуацією по захворюваності на кір серед рівнян, у центрах первинної медико-санітарної допопомоги (далі - ПМСД) м. Рівного в суботу будуть проводити вакцинацію проти кору! Це зроблять для того, аби жителі Рівного, які не мають часу в будні завести своїх дітей або прийти самим на вакцинацію, зробили це у вихідний, інформує управління охорони здоровя м. Рівне на своїй сторінці у Фейсбук.

2 лютого 2019 року (в суботу) можна провести щеплення проти кору в ЦПМСД м. Рівного. Щеплювальні кабінети працюватимуть з 8:00 до 14:00 год. за адресами:

 КНП "ЦПМСД "Центральний" РМР:

- вул. Драгоманова, 7, м. Рівне - для дорослих ;

- вул. Чорновола, 72, м. Рівне - для дітей;

 КНП "ЦПМСД "Ювілейний" РМР:

- вул. Макарова, 3, м. Рівне - для дорослих та дітей;

- вул. Пересопницька, 168-а, м. Рівне - для дітей;

 КНП "ЦПМСД "Північний" РМР:

- вул. Фабрична, 10 - для дорослих;

- вул. Грушевського, 11, м. Рівне - для дітей.

З початку року в м. Рівному зареєстровано 282 випадки захворюваня на кір. Станом на 9:00 год.  29 січня на стаціонарному лікуванні з діагнозом  кір перебувало 31 хворий, з них 10 дітей, серед яких 8 - жителі м. Рівного.

Згідно даних ДУ "Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України" у 2018 році в м. Рівному на кір захворіло 762 особи, серед яких 458 - діти. Серед захворівших 71,3 % осіб не мали жодного щеплення, а 7,6 % - не мали чергового щеплення.

З початку року в Рівному проведено 1233 щеплення вакциною КПК. У 2018 році проведено 9822 щеплення проти кору.

На сьогодні в Центрах ПМСД міста в достатній кількості є вакцина КПК виробництва Бельгії (1972 дози). Просимо рівнян не зволікати з проведенням імунопрофілактики, адже лише своєчасною вакинацією можна запобігти розповсюдженню інфекційної захворюваності

Також нагадаємо, що щеплення можна провести в ЦПМСД міста Рівного щоденно (з понеділка до п’ятниці) з 8:00 до 16:00 год., а в окремих щеплювальних кабінетах і до 20:00 год. Для уточнень, як і коли можна провести щеплення, звертайтесь в ЦПМСД м.Рівного: http://medrivne.com.ua/ua/news/1/category/21/view/504

Управління охорони здоров"я м. Рівного закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень http://moz.gov.ua/…/immun…/kalendar-profilaktichnih-scheplen, та якомога скоріше вакцинуватися, якщо ви пропустили планову вакцинацію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews