Прокуратура зобов’язала ПП повернути землю Клеванській селищній раді

04.02.2019 17:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Рівненська місцева прокуратура встановила, що одне із приватних товариств продовжувало володіти земельною ділянкою площею 10,5 га, що розташована у смт Клевань, незважаючи на те, що правові підстави користування землею відпали. У зв’язку із цим законний власник землі - селищна рада була позбавлена можливості передати цінну земельну ділянку в користування чи оренду, а  місцевий бюджет не отримував відповідні кошти, інформує сайт обласної прокуратури.

Діючи на захист інтересів громади і держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою про припинення права постійного користування земельною ділянкою, вартість якої становить майже 53 млн. гривень, і повернення її державі в особі Клеванської селищної ради.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 29.01.2019 позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено у повному обсязі.

Відтак, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини, припинено незаконне користування землею площею 10,5 га, вартістю майже 53 млн. грн. та повернуто її державі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews