У Рівному військові лікарі-стоматологи за день проводять пацієнтам більше десяти операцій

08.02.2019 15:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненський військовий госпіталь продовжує лікування військовослужбовців Збройних Сил України, з яких левова частка є учасниками АТО (ООС). Одним із найбільш затребуваних напрямків лікарської допомоги стаціонарним та амбулаторним хворим військово-медичного закладу залишається лікування зубів.

null
Фото - Інформаційна агенція МОУ

Щодня стоматологічний кабінет відвідує більше десяти хворих різних категорій, від офіцера й сержанта-контрактника до солдата строкової служби. За допомогою нової стоматологічної установки іноземного виробництва, сучасних препаратів та матеріалів лікування пацієнтів відбувається швидко й безболісно. На відміну від «дантиста», стоматолог може все – від лікування карієсу без патології та складного видалення восьмого «зубу мудрості» до проведення робіт із відновлення зубів на переламаній щелепі. Однакової операції ніколи не буває, тож військовим стоматологам, незважаючи на чималий досвід, доводиться постійно вчитися.

null
Фото - Інформаційна агенція МОУ

Як зазначив завідувач стоматологічного кабінету військового госпіталю підполковник медичної служби у відставці Ярослав Онищук, в стоматологічному кабінеті зроблений ремонт. Тут все естетично та максимально комфортно, як для лікарів, так і для пацієнтів. За минулий рік тут проведено більше півтори сотні стоматологічних операцій, і це без процедури видалення зубів, яке теж вважається оперативним втручанням.

null
Фото - Інформаційна агенція МОУ

Своє професійне свято – Міжнародний день стоматолога, яке весь світ відзначає 9 лютого, лікар-стоматолог з сорокарічним стажем планує провести на робочому місці. Його журнал відвідувань розписаний на місяць вперед, проте в графіку прийому він завжди знаходить місце пацієнтам з гострим болем.

null
Фото - Інформаційна агенція МОУ

Інший стоматкабінет працює в поліклініці військового госпіталю. Тут вже 9 років поспіль лікує зуби лікар-стоматолог Олесія Бринчак. Строковика Романа за цей тиждень вона приймає вже вдруге. Під час відвідування пацієнта не тільки лікують, а й щоразу нагадують про правила догляду за ротовою порожниною.

null
Фото - Інформаційна агенція МОУ

 

null
Фото - Інформаційна агенція МОУ

 

Інформаційна агенція МОУ (м. Рівне). Підполковник Віктор Шубец


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews