Де найбільше вилучають на Рівненщині бурштину? (ІНФОГРАФІКА)

08.02.2019 20:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Минулого року на Рівненщині поліцейські вилучили 1 тонну 58 кілограмів 714 грамів бурштину. Найбільше каміння забрали у Сарнах, це понад 400 кілограмів, у Рівному – понад 200, майже 150 кілограмів у Рівненському районі. Такі дані відображає інфографіка від ГУНП, яку подано на сайті Північ-інфо.

Найчастіше бурштин вилучають саме на Поліссі, де його нелегально видобувають. Зокрема, це Зарічненський, Володимирецький, Дубровицький, Рокитнівський та Березнівський райони.

Минулого року поліція забрала у «старателів» 119 мотопомп, 52 автомобілі, у тому числі й будівельної спецтехніки. За рік вдалося правоохоронцям затримали 77 осіб, причетних до видобутку бурштину.

Варто зазначити, що минулого року до поліції області надійшло 2134 заяви та повідомлень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, із яких 215 кваліфіковані як кримінальні правопорушення. 57 особам повідомлено про підозру у вчинених 45 злочинах. До суду з обвинувальним актом скеровано 54 кримінальних провадження, повідомляє ГУНП Рівненщини.

null

Джерело: http://piwnich.info


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews