Які пам’ятні дати та ювілеї планують урочисто відзначати у 2019 році на Рівненщині?

19.02.2019 15:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

На двадцять п’яту сесію обласної ради  планують  винести питання «Про відзначення на території Рівненщини пам’ятних дат та ювілеїв у 2019 році». Цей  проект рішення опублікований на сайті обласної ради.

Документ підготував заступник голови обласної ради Олексій Бучинський з метою збереження української національної пам’яті, консолідації та розвитку історичної свідомості жителів Рівненщини і належного відзначення та вшанування пам’ятних дат і ювілеїв, інформує прес-служба облради.

Так, на обласному рівні у 2019 році планують відзначати наступні дати:

- 870-річчя першої згадки про село Пересопниця, де видано всесвітньовідоме Пересопницьке Євангеліє;

- 110-річчя з дня народження Степана Бандери, ідеолога та організатора українського національно-визвольного руху, провідника українських націоналістів (1 січня);

- 100-річчя визнання міста Рівне столицею Української Народної Республіки (з 31 березня по 5 травня 1919 року);

- 90-річчя від дня створення Організації українських націоналістів (ОУН) – українського громадсько-політичного руху (3 лютого 1929 року);

- 75-річчя бою Української повстанської армії під Гурбами (21-25 квітня 1944 року);

- 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія», - йдеться у проекті рішення.

Відповідно проекту рішення, Рівненська обласна державна адміністрація має розробити план заходів із відзначення вищезгаданих дат. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews