У Рівному відбудеться презентація перевидання української народної казки «Царівна Жаба» за редакцією Антіна Лотоцького

19.02.2019 19:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У середу, 20 лютого о 12.00 в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська,18) відбудеться презентація перевидання української народної казки «Царівна Жаба», переспівана відомим письменником Антіном Лотоцьким.

Видання вийшло у видавництві «Волинські обереги» в 2018 році за кошти місцевого бюджету відповідно до Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Рівному на 2016 – 2020 роки та благодійної допомоги Рівненського міського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка на чолі з Катериною Сичик.

null

Книга містить післямову доцента кафедри української мови та літератури МЕГУ ім. С. Дем’янчука Лілії Овдійчук, де грунтовно викладена творчість Антіна Лотоцького та його беззаперечний внесок в українську дитячу літературу. Чудово прикрашають книгу яскраві ілюстрації в українському стилі художниці Анастасії Бачинської. Під час презентації юні пластуни з Рівненської класичної гімназії «Престиж» під керівництвом наставника Анжели Савки відтворюватимуть героїв казки у вигляді інсценізацій та виготовлених власноруч поробок. Музичний супровід забезпечуватимуть учні Рівненської дитячої музичної школи №1 ім. М. В. Лисенка.

Вперше казка «Царівна Жаба» Антіна Лотоцького під псевдонімом «Ярослав Вільшенко» вийшла у галицькому видавництві «Сині дзвіночки» в 1923 році. Створена на основі сюжету народної казки, вона має більш яскравий національний колорит з виразними персонажами й наближенням до сучасності. 

Організатор: Рівненська обласна бібліотека для молоді. 

На захід запрошені члени Рівненського міського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, викладачі та студенти МЕГУ ім. С. Дем’янчука, учні Рівненської класичної гімназії «Престиж» та Рівненської дитячої музичної школи №1 ім. М. В. Лисенка, читачі бібліотеки та всі бажаючі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews