Як у рівненському водному університеті іноземні студенти Новий рік зустрічали

За китайським календарем

20.02.2019 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

19 лютого 2019 року іноземні студенти в стінах Національного університету водного господарства та природокористування зустрічали перший день нового року за китайським календарем. Організаторами урочистого заходу були працівники Центру міжнародного співробітництва та освіти (директор І.О. Тимощук) Г.М. Власюк, С.А. Лисюк, О. І. Поліщук, О.В. Брижата, Є.В.Срібна, М. В. Туз, О.А. Демчук.

null
 Фото Віри Мельникової

Допомагали та  сприяли організації святкового дійства:  В.П. Окорський, керівник відділу по роботи з іноземними студентами; Є.В. Михайлова, завідувачка  підготовчого відділення для іноземних громадян; Л.О. Бадинський, керівник відділу міжнародних відносин; Д.В. Нікитенко, керівник відділу міжнародної освіти.  

null
 Фото Віри Мельникової

Ініціаторами і виконавцями святкового дійства була група волонтерів з Китаю, на чолі з випускником Інституту Конфуція  Чхан Юсоном.

null
 Фото Віри Мельникової

Зі вступним вітальним словом виступила проректор Наталія Борисівна Савіна, яка поздоровила студентство з Новим роком за китайським календарем, побажала студентам-іноземцям здоров’я, гарних успіхів у здобутті омріяної гідної освіти в українському університеті.

Представники Китаю намагалися якнайкраще й найцікавіше представити культуру, етнос і традиції свого народу. Уявлення глядачів збагатив пізнавальний  відеофільм про китайські пам’ятники культурної спадщини,  про унікальне архітектурне мистецтво Китаю, про міць сучасної індустріальної сфери, про природну красу країни. Цікавою і різноманітною була концертна програма,  насичена  національним колоритом: виконання музичної композиції  на національному китайському інструменті гулусі волонтеркою Джоа Нан, мелодійний спів китайських пісень у виконанні тріо Чхан Юсона, Ао Лань і Чжао Нан.

null
 Фото Віри Мельникової

Та й запрошені на свято українські студенти не пасли задніх. Виконання пісні китайською мовою додало позитиву глядацькій аудиторії, а симпатична Ксенія Волошина дала змогу насолодитись іноземним громадянам українською піснею.

null
 Фото Віри Мельникової

Приємно було спостерігати за дружною атмосферою, що панувала в залі між студентами різних національностей: українці залюбки демонстрували на собі китайський національний одяг, з цікавістю розглядали філіжанки для чайної церемонії, кожний з них бажав отримати на великих червоних серветках традиційні написи-побажання на наступний рік.

null
 Фото Віри Мельникової

З розмови із проректором з наукової роботи та міжнародних зв’язків Наталією Борисівною Савіною дізналася, що в університеті навчається понад 200 іноземців з 20-ти країн світу. Їм цікаво познайомитись з укладом життя, традиціями українців. У свою чергу вони також бажають ознайомити наших громадян з традиціями свого народу.

null
 Фото Віри Мельникової

«Ось уже  третій рік поспіль викладач-волонтер Чхан Юсон з Китаю надає можливість усім бажаючим поповнити свої знання про свою країну. Це його ідея – святкування Нового китайського року знайшла своє схвалення і, я гадаю, прижилася у нашому виші. Сподіваюсь, що наші подальші ділові стосунки з цією країною мають великі перспективи», – запевнила Наталія Борисівна.

null
 Фото Віри Мельникової

По завершенню урочистості юнаки й дівчата різних національностей ще довго спілкувались між собою українською, англійською та рідною кожному мовами, розмовляли на теми, що їх хвилюють, жартували і  обмінювались враженнями про життя і навчання, де їх прихистив, здружив і допомагає отримати омріяну освіту славетний український навчальний заклад – Національний університет водного господарства та природокористування.

null
 Фото Віри Мельникової

 

null
 Фото Віри Мельникової

 

null
 Фото Віри Мельникової

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews