На Рівненщині у поліцейському відділі створили «зелену кімнату»

21.02.2019 14:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У Сарненському відділі поліції правоохоронці презентували проект «зелена кімната» для роботи з дітьми, які постраждали чи стали свідками насилля, інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький зазначив, що так звана зелена кімната для дітей – це два суміжних приміщення. В одному з них ігровий зал, де з дитиною працюватиме психолог чи медик, інше - це кімната для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції. Кімнати розділені дзеркальним склом, за яким дитина не бачить правоохоронців.

Крім того, Руслан Стрельбіцький подякував міському голові Сарн Світлані Усик за допомогу в облаштуванні такого приміщення.

«Використовуючи спеціальні методики і комфортні умови, ми намагаємося мінімізувати стрес, та переживання дитини під час перебування у поліції, - зауважила начальник відділу ювенальної поліції ГУНП в Рівненській області Ірина Чорна. - Це сучасні методи роботи з неповнолітніми, які передбачені Конвенцією Ради Європи про захист дітей. Під час з спілкування з потерпілими використовується аудіо та відеозаписуюча техніка, для того щоб не травмувати дитину повторними допитами».

У рамках запровадженого на Рівненщині проекту таку «зелена кімната» створили вперше у Сарнах. Однак впровадження європейських методів роботи поліції триватиме надалі і подібні дитячі приміщення облаштовуватимуться і в інших районах області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews