«Серце на ниточці» рівненської письменниці Віри Мельникової вже є у рівненських бібліотеках

22.02.2019 13:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Нещодавно на полицях нашої бібліотеки з’явилася нова книга рівненської письменниці Віри Мельникової з інтригуючою назвою «Серце на ниточці». Ознайомившись зі змістом нового видання і спостерігаючи за читабельністю нової книги, Рівненська міська бібліотека в мікрорайоні Ювілейний запросила автора на зустріч із читачами.

null
 Фото надане авторкою

Захід «Зроби добро – подаруй книгу!» відбувся 14 лютого у приміщенні читальної зали бібліотеки. На зустрічі були присутні  учні десятого класу школи за числом 8 ( класний керівник Валентина Володимирівна Токмакова).

null
 Фото надане авторкою

 

null
 Фото надане авторкою

Протягом творчого спілкування письменниці з молоддю в залі панувала атмосфера  зацікавленості й доброзичливості. Пані Віра розповіла слухачам про  народження її оповідей. Зокрема, про те, як письменник ретельно працює над художнім текстом, обираючи потрібне слово для влучної характеристики літературного образу, а також з яких джерел видобуває сюжети для своїх творів.

Бібліотечний захід співпав з двома святами: Всесвітнім днем дарування книги  та зі святом, яке останнім часом стало популярним особливо для молоді – Днем святого Валентина. Тому письменниця спрямувала свою розповідь  у русло  морально-етичного аспекту стосунків між людьми, обережно зачепивши  відтворення в літературі чистого, відвертого почуття – кохання.

null
 Фото надане авторкою

Пані Віра зачитала уривки з повісті «Серце на ниточці», розділ  «Вечір Дня святого Валентина»,  та оповідання «Бомбезне весілля». На прохання присутніх школярів письменниця ознайомила десятикласників з деякими своїми поетичними творами.

Віра Олександрівна порадила прочитати її твори «Пиріжки», «Студентське весілля», «Однокласники» (книга «Грані Життя»), де йдеться про життя сучасної молоді, про адаптацію вчорашніх школярів у дорослому житті.

Юнаки і дівчата цікавились, звідки беруться потенційні персонажі, хто є прототипами творів письменниці.

Повісті, оповідання, есе письменниці різноманітні за своєю тематикою і їх цікаво читати людям різного віку, бо твори письменниці просякнуті  позитивним сприйняттям навколишнього світу, пропагують чисті людські почуття і стосунки, випромінюють любов до України, до рідного краю.

 Уважно слухали присутні незлобливі гумористичні уривки з творчої скарбнички пані Віри, які вона виразно та артистично зачитувала. І прозові, й поетичні твори письменниці зичать читачеві добро, оптимізм і надію на краще майбутнє українського народу,  вселяють віру в те, що ніякі складні проблеми суспільства неспроможні знищити ментальні основи української нації.

null
 Фото надане авторкою

 

null
 Фото надане авторкою

Віра Олександрівна розважила публіку, продемонструвавши й інше своє захоплення. Адже письменниця шиє, за її словами, так звані «сюжетні» ляльки. Серед них герої літературних творів, як Проня Прокопівна (М. Старицький «За двома зайцями»), Солоха – (М. Гоголь «Ніч перед Різдвом»), Незнайко (М. Носов «Пригоди Незнайка в сонячному місті») та інші. Важливо те, що кожен з цих персонажів ще й має посвяту у віршованому вигляді з повчальним, моральним ухилом.

Наприкінці зустрічі пані Віра Мельникова подарувала нашій книгозбірні три своїх книги. Маємо надію, що ця зустріч з письменницею не була останньою. Вдячна молодь виразила бажання сфотографуватись усім учасникам святкового дійства. 

Автор: Зоя Романуха, провідний бібліотекар Рівненської міської бібліотеки

(мікрорайон Ювілейний)

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews