За державну зраду судитимуть чоловіка на Рівненщині

23.02.2019 19:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненщині судитимуть 50-річного жителя Маріуполя, що в Донецькій області. Розслідуванням справи займалися слідчі УСБУ Рівненської області. Чоловіка звинувачують у державній зраді. Слідство зібрало докази того, що обвинувачений допомагав Росії провадити підривні дії проти України. Зокрема, вербував колишнього військового, а, коли той відмовився, то за завданням «куратора» вбив його. Про це пише Північ-інфо.

Чоловік до цього вже був неодноразово засуджений за тяжкі і особливо тяжкі злочини. Будучи в Росії, він був завербований та погодився постачати спецслужбам інформацію та всіляко сприяти підривним діям.

За завданням, у 2016 році чоловік повернувся в Україну. У нього був список з діючих і колишніх військових, яких він мав схилити до співпраці з російськими спецслужбами. У випадку відмови він повинен був їх убити.

Тоді ж чоловік вступив у контакт з одним із колишніх військових та спонукав його до державної зради. Офіцер відмовився, після чого диверсант вбив його. За операцію отримав 5 тисяч доларів.

Чоловіка затримали, коли він намагався виїхати з України. За державну зраду йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією або без неї. Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews