На РАЕС побудують новий об'єкт

04.03.2019 06:13   Джерело: piwnich.info
Опубліковано : Вікторія Синиця

На Рівненській АЕС розпочнуть зводити нову будівлю установки хімводоочищення. Таке рішення прийняло керівництво атомної станції, бо однієї вже недостатньо.

На РАЕС є аналогічна установка, яка призначена для очищення води річки Стир. Сама будівля, зокрема, й усе основне обладнання (баки, освітлювачі, насоси, механічні та іонообмінні фільтри), трубопроводи, були введені в експлуатацію одними з перших серед усіх об’єктів підприємства – за півроку до пуску енергоблоку №1. А оскільки неможливо зупинити обладнання на тривалий ремонт, ресурс установки вичерпується. Відповідно, існує потреба в новій.

За словами начальника хімцеху РАЕС Анатолія Тихомирова, на будівництво об’єкту будь-якої водопідготовки завжди впливають два основних фактори: місцезнаходження джерела води та розміщення діючих або ж майбутніх енергоблоків. Станом на сьогодні попереднє місце зведення нової будівлі ще досліджується фахівцями, інформує РАЕС.

За матеріалами http://piwnich.info.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: piwnich.info