Рівненський рибоохоронний патруль бореться з порушниками природоохоронного законодавства

06.03.2019 19:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У період з 1 по 6 березня Рівненський рибоохоронний патруль задокументував 25 правопорушень природоохоронного законодавства. Зокрема,  було складено 22 протоколів за порушення правил рибальства, три – за грубі порушення, інформує сайт  Рівненського рибоохоронного патруля.

 Протягом шести днів рибоохоронні патрульні вилучили заборонені знаряддя лову у такій кількості: один «екран» та дві сітки.

Найбільшу кількість порушень зафіксовано на Хріницькому водосховищі, де складено 11 протоколів. На р. Стубла було оформлено два протоколи за використання заборонених знарядь лову.

Сума накладених штрафів сягнула 1496 грн. До суду передано три справи для притягнення винних осіб до відповідальності.

Для прикладу, 3 березня на р. Стубла поблизу с. Зелене Володимирецького району двоє громадян проводили незаконний вилов водних біоресурсів  сітками. Риби у такий спосіб їм не вдалося впіймати. Про те, своїми діями чоловіки порушили Закон України «Про тваринний світ» та Правила любительського і спортивного рибальства. На осіб складено адміністративний матеріал за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Того самого дня в ході рибоохоронної роботи на тереторії Хріницького водосховища, яке розташоване на р. Стир Демидівського району було виявлено громадянина, який здійснював підводне полювання без посвідчення підводного мисливця. Проте, завдяки оперативності рибоохоронного патруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. На особу було складено протокол за ч. 3 ст. 85, КУпАП, згідно якої передбачено накладення штрафу  170 грн.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками Управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення - просимо терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 263-39-32.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews