Американська швидка служитиме породіллям

07.03.2019 18:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Уже декілька днів біля Дубенської міської ради стоїть нова карета швидкої допомоги  не звичного для України вигляду. Її придбала сім’я Зайнчковських, які проживали у Дубні, а  майже 15 років тому переїхали до Вашингтону (США) та подарували рідному місту, інформує сайт Інформаційного порталу м. Дубно.

Ось що про автівку розповів мер Василь Антонюк.

«Сім’я хотіла зробити місту подарунок – були різні пропозиції, але ми зупинилися на швидкій, адже вона універсальна, надійна та максимально укомплектована обладнанням. Навіть ліжко-носилки Микола (голова сім’ї – прим. ред.) окремо купив, оскільки в машині були вже неналежного вигляду. Це найновіше ліжко, яке сьогодні є у світовій медицині. Він його придбав за 4 тис. доларів, уявіть, що це за ліжко. Мене цікавила вартість і самої швидкої, на це запитання Зайнчковські відповіли, що в десятки разів більше ніж саме ліжко. Машина гарна, майже нова, буде служити нашому пологовому будинку. Автівці близько 4 років, а пробіг 200 тисяч кілометрів. На наші гроші вона, мабуть, коштувала б мільйонів 3 з половиною».

Хоча рішення щодо належності швидкої якомусь з медзакладів Дубна має затвердити сесія, очільник міста пояснив чому його вибір впав саме на пологовий:

«Років 5 тому до мене звернувся головний лікар пологового будинку – потрібно було терміново відправити породіллю в Рівне, оскільки була складна операція і необхідно рятувати жінку. Я тоді дав свою машину, яка доставила пацієнтку і ми її врятували. Відтоді в мене була мрія купити в нашу дубенську медицину швидку допомогу. Знайшлися благодійники, які її подарували, я думаю, вона буде довго служити. Дякуємо щиро цій сім’ї, зокрема Миколі, з яким я домовлявся про все. Думаю, вдячні всі дубенчани за такий гарний подарунок.

 

Також Василь Антонюк розповів, що коли автівку зустрічали в одеському порту, всі привітно до них поставилися. Там провели митний огляд, дали всі необхідні документи та побажали щасливої дороги. Як зазначив мер, хоча їх і зупиняли в дорозі правоохоронці, але, дізнавшись про важливу місію, без проблеми пропускали та бажали удачі в поїздці.

«В’їжджаючи в Рівненську область, нас зупинили поліцейські. Вони ні на що не подивилися та оштрафували нас за те, що нам безкоштовно подарували швидку допомогу наші дубенчани-благодійники. Перед тим самі ж порушили правила дорожнього руху – без світлових ліхтарів виїхали на зустрічну смугу, обігнали весь транспорт, зупинили нас і затримали на годину. Це було упереджене ставлення до Дубна, до міського голови та влади як такої. Місто завжди гарно ставилося до поліції і йшло на зустріч. Через ЗМІ я звертаюся до начальника ГУНП у Рівненській області – екіпаж машини 4440, розберіться, будь ласка. Це сталося о 2 годині ночі з 3 на 4 березня», – додав міський голова.

Наразі авто проходить митне обстеження, а після рішення сесії – ним користуватиметься пологовий будинок.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews