Рівненщина на шляху до змін енергоефективності

14.03.2019 08:13   Джерело: ОДА Рівненської області
Опубліковано : Вікторія Синиця

Європейські стандарти якості послуг в ЖКГ, культура споживання енергоресурсів та їх заощадження. Такі питання обговорили під час форуму «Від енергоефективності до енергонезалежності». 

Захід відбувся у Києві за участю Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, народних депутатів, представників профільних асоціацій і міжнародних партнерів.

Глава держави наголосив, що національна безпека України у тому числі залежить від енергонезалежності та енергоефективностінашої держави. При цьому житлово-комунальна послуга є базовою і найближчою до людини, і її якість – це не лише питання економіки та технологій, це питання рівня поваги до людини.

«Будь-які слова про повагу до людської гідності залишаться порожніми, якщо в оселі буде зимно, якщо діти мерзнутимуть в класах, якщо практикуватимуться віялові відключення електроенергії, як це було у 2014 році. Настав час якісно змінити той життєвий простір, у якому живе українець», — зазначив Президент України», - заявив Петро Порошенко. Рівненщину на форумі представили голова ОДА Олексій Муляренко та його заступник Олександр Корнійчук.

null

«Наша область у напрямку енергоефективності – в авангарді змін та є лідером уже не один рік. Минулого року в області було реалізовано 27 проектів з енергоефективності на 10 млн. грн., 40 котелень переведено на альтернативні види палива, в обласному центрі 5 ОСББ реалізували проекти з утеплення фасадів житлових будинків, а також завершені роботи з утеплення фасадів ще 3 багатоквартирних будинків. Важливо розуміти, що це системна цілеспрямована робота. Держава сьогодні реально підтримує і просуває культуру розумного споживання енергоресурсів», - зазначив Олексій Муляренко.

Цікаві думки стосовно заощадження енергоресурсів висловили й інші учасники форуму – представники асоціацій, енергосервіснихкомпаній, а також міські голови, голови ОТГ, енергоаудитори, міжнародні партнери. 

Усі зійшлися на думці, що необхідно й надалі модернізовувати послуги, аби вони ставали більш якісними. Окрім того, варто підсилити персональну відповідальність самих власників та допомогти їм обрати ефективні інструменти для заощадження енергоресурсів. Серед найпотужніших – Фонд енергоефективності.

Резюмуючи виступаючих, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубкопідкреслив, що українська влада як ніколи консолідована навколо реформи енергоефективності, яка має на меті наблизити нову якість послуг в ЖКГ до європейських стандартів.

За матеріалами прес-служби ОДА Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОДА Рівненської області