Прикордонники Луцького загону розпочинають заходи під назвою «Профілактика»

Заходи проводитимуться місяць: з 18 березня по 18 квітня

18.03.2019 20:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Враховуючи ситуацію на державному кордоні, збільшення випадків протиправної діяльності, пов’язаної з незаконним переміщенням товаро - матеріальних цінностей через державний кордон України, втягування протиправними елементами у таку діяльність неповнолітніх осіб, а також фіксування інших адміністративних правопорушень у природоохоронній сфері, порушенням правил міграційного законодавства, виникає необхідність у більш плідній співпраці правоохоронних органів, установ та організацій у профілактичній діяльності щодо попередження вчинення правопорушень на державному кордоні та контрольованих прикордонних районах Рівненської і Волинської областей.

Так, впродовж 2018 року персоналом підрозділів охорони кордону Луцького прикордонного загону було виявлено та припинено 1466 адміністративних правопорушень, провадження у справах за якими віднесено до компетенції Держприкордонслужби України.

При цьому відмічається збільшення випадків вчинення адміністративних правопорушень неповнолітніми особами (віком від 16 до 18 років). Якщо у 2017 році було виявлено 8 таких випадків, то у 2018 році – 14.

null
 Фото - прес-служба Луцького прикордонного загону

У зв’язку з цим та на виконання вимог ст.ст. 1, 6, 245, 282 КУпАП, п.5 ст. 19 п. 12-16 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про Державну прикордонну службу України, абзацу 6 ч. 1 ст. 5, п.1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», у відповідності до п. 7 Розділу VIII Інструкції з оформлення посадовими особами ДПС України матеріалів справ про адміністративні правопорушення № 898 від 18.09.2013 року зміни до якої було внесено наказом МВС України № 1046 від 21.12.2018 року, з метою  профілактики і попередження адміністративних правопорушень на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах Волинської і Рівненської областей, 14 березня цього року в управлінні Луцького прикордонного загону проведено робочу нараду за участю представників правоохоронних органів, представників відділів у справах сім’ї молоді та спорту відділів освіти Волинської та Рівненської областей, УТМР та представників рибного господарства з профілактики адміністративних правопорушень провадження у справах за якими віднесено до компетенції Держприкордонслужби.  

null
 Фото - прес-служба Луцького прикордонного загону

Учасники наради обговорили питання проведення превентивних, профілактичних заходів  та спільних дій в частині профілактики адміністративних правопорушень з метою недопущення адміністративних правопорушень та задля формування правосвідомості у населення прикордоння, а також забезпечення безпеки та недоторканості державного кордону.

Зауважимо, що дані заходи будуть проводитись в період часу з 18 березня до 18 квітня 2019 року.

Джерело:   прес-служба Луцького прикордонного загону Північного регіонального управління державної прикордонної служби України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews