Рятувальники офіційно звернулися до ЗМІ щодо запаху диму у Рівному

24.03.2019 06:13   Джерело: ГУ ДСНС Рівненської області
Опубліковано : Вікторія Синиця

До Служби порятунку Рівненщини на спецлінію «101» почастішали повідомлення від громадян про запах диму, що відчувається в Рівному.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області офіційно повідомляє, що масштабних пожеж поблизу обласного центру та на території області не має. Окремі громадяни на присадибних ділянках спалюють сміття та опале листя. Саме це призводить до задимлення в місті.

Рятувальна Служба області наголошує, що спалюючи минулорічну траву, опале листя, сухі гілки та інше сміття, за умов сухої та вітряної погоди вогонь швидко виходить з-під контролю і здатен наробити лиха. Наслідки таких пожеж зазвичай невтішні: спалені гектари трави, пошкоджені лісові насадження, знищені вогнем житлові та господарчі будівлі. Іноді жертвами таких пожеж стають і самі ініціатори спалювання. Так зокрема трагічний випадок трапився 22 березня у місті Березне, коли у власному господарстві під час спалення сміття отримав 90% опіків 69-річний власник. Чоловік помер наступного дня в реанімаційному відділенні Березнівської ЦРЛ.

Наголошуємо, що несанкціоноване спалювання сміття несе шкоду не лише екології, а й життю та здоров’ю простих громадян.

За матеріалами прес-служби ГУ ДСНС Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГУ ДСНС Рівненської області