Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

ФК «Вілія» з Млинова – чемпіон Волині

25.03.2019 17:32   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Ми вже інформували, що ФК «Вілія» з Млинова виграв регулярний чемпіонат Волинської області з футзалу серед команд вищої ліги, і дійшов до фінальної стадії змагань  серії плей-офф. У вирішальному поєдинку нашим землякам протистояла команда «Копачівка» з однойменного села Рожищенського району на Волині.

Перша гра закінчилася з рахунком 6:1 на користь волинян:  млинівчани вже й не пригадають, чи в їхній спортивні кар’єрі була така принизлива поразка – лише одним голом «огризнувся» Ігор Онищук. Капітан команди і граючий тренер Сергій Вишневський пояснює  таке фіаско кількома чинниками. Перший: у регулярному чемпіонаті гравці з берегів Ікви взяли гору над суперником із рахунком 6:4, тож можливо цей фактор вплинув на першу гру в плей-офф: колектив розслабився психологічно, а відтак недооцінив бойового настрою копачівців.

 По-друге, цього дня у ворота наших земляків «залітали» всі м’ячі, якими на диво влучно  «стріляли»  волиняни. По-третє, Сергію навіть важко пояснити, як узагалі таке могло статися. Зрозуміло, що після гри відбувся грунтовний аналіз того, що відбувалося на полі під час прикрої поразки, тож наступного дня видовище на майданчику кардинально змінилося. І хоча м’ячі в сітці воріт тріпотіли рідше, але підсумковий рахунок матчу  -  2:1 на користь «Вілії». Двічі автографи у воротах ФК «Копачівка» поставив Сергій Вишневський.

Відтак доля першого місця у вищій лізі чемпіонату Волині з футзалу вирішувалася в третьому поєдинку. І знову млинівчани були на висоті, здолавши непростого суперника знову з рахунком 2:1. І знову дубль на рахунку Сергія Вишневського. Цей результат визначив чемпіона у вищій лізі чемпіонату Волині з футзалу, ім’я якого – ФК «Вілія» з Млинова.

Вітаємо наших земляків! Нових вам злетів і перемог!

Чому не тішать здобутки?

Крім чемпіонського титулу млинівчани потішилися ще однією приємною звісткою: їхній капітан Сергій Вишневський став кращим бомбардиром вищої ліги. Він 29 разів засмучував голкіперів суперників у матчах чемпіонату і чотири – в іграх на кубок Волині. Цікаво, що Сергій вп’яте стає кращим бомбардиром, причому втретє – у вищій лізі.

Згідно з командним рейтингом ФК «Вілія» здобула право наступного року виступати в елітному дивізіоні чемпіонату Волині – в супер-лізі. Здавалося, залишається лише тішитися від таких новин, але здобутки не надто тішать гравців. Сергій Вишневський зазначає: багато залежатиме від того, як команда функціонуватименаступного футбольного сезону. Йдеться про бодай мінімальне фінансування потреб футболістів та інші чинники. А з того спортивного фронту  останнім часом надходять не вельми втішні новини і прогнози…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews