Хто голосуватиме бюлетнем померлої людини – підпише собі вирок

В МВС допускають можливість фальсифікацій

28.03.2019 23:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненщині перед голосуванням, яке відбудеться вже цієї неділі, перевіряють дільниці. Вже виявили перші недоліки. А правоохоронці попереджають про можливі фальсифікації на виборах, зокрема, із списками померлих мешканців, пише Північ-інфо.  

В МВС є база всіх померлих за останні роки людей, яку воно отримало від Мін’юсту і якщо буде встановлено факт голосування бюлетенем померлої людини, то той, хто голосував, і той, хто видав бюлетень, цим самим підпишуть собі вирок до в’язниці, застерігають правоохоронці.

За прогнозами МВС, близько 20% виборців, які перебувають в Україні, не візьмуть участь у виборах. З огляду на це в МВС пропонують спостерігачам, довіреним особам кандидатів у президенти рахувати кількість виборців, які прийдуть на дільницю. І якщо виявиться, що кількість бюлетенів у скриньках буде більшою за кількість виборців, які прийшли на голосування, то це означатиме фальсифікацію і потрібно буде написати заяву про це голові дільничної комісії та викликати поліцію для фіксації злочину, пише «Уніан».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews