У Рівному запропонували нові місця для пам’ятників Героям Майдану та АТО (ФОТО)

Раніше планували один пам’ятний знак. Тепер пропонують – два

30.03.2019 23:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Про це повідомив на засіданні бюджетної комісії міськради голова громадської організації «Простір» Олександр Ковальчук. Він розповів, що пропозиція ця обговорена й погоджена з рідними загиблих Героїв і фахівцями - архітекторами та скульпторами. Додав, що проекти пам’ятників обиратимуть зі всеукраїнського конкурсу. Заодно проведуть конкурс з оновлення території пішохідної зони на майдані Незалежності за кінопалацом «Україна» до майдану Просвіти, щоб оновити її, і щоб пам'ятники вписувалися у композицію.

null
 Олександр Ковальчук. Фото Радіо Трек

Якщо ми звернемо увагу на схему Генплану, у нас зображено майданчик перед облдержадміністрацією – там, де стоять у нас зараз флагштоки. Ця територія передбачена для встановлення пам'ятника Героям Небесної Сотні. Поряд праворуч, якщо дивитися на приміщення ОДА, є невеликий сквер – там, де сходи ведуть до школи №5. Цей сквер пропонуємо у сквер пам’яті воїнів АТО і розташувати пам’ятний знак воїнам АТО саме у цьому місці, – каже Олександр Ковальчук.

null
Приміщення Рівненської ОДА. Фото Радіо Трек

 

null
Сквер біля РОДА. Фото Радіо Трек

Варто згадати, що три роки тому влада міста планувала встановити один спільний пам'ятний знак, присвячений загиблим на Майдані та в АТО. Розташувати його думали на майдані Незалежності на Чайчиній алеї  за кінопалацом «Україна». Тут навіть встановили відповідний наріжний камінь (на фото внизу).

null
Фото Радіо Трек

 

null
Фото Радіо Трек

Рівненський архітектор Микола Шолудько розробив проект пам’ятника.

Він мав уособлювати собою лампадку з капличкою із двома янголами, які урочисто підносять рушник із вдячністю загиблим Героям і впевненістю у відродженні України.

null
Проект пам'ятника Миколи Шолудька. Фото Радіо Трек

А торік  міське управління архітектури навіть видало містобудівні умови на будівництво цього меморіального знаку.

Джерело: https://radiotrek.rv.ua

 Автор: Мирослава Опанасик


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews