У Морочному Зарічненського району вже є і дорога, і медицина

08.04.2019 16:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Через Морочне пролягає новозбудована траса міжнародного значення «Прикладники» – Зарічне – Дубровиця, що на Рівненщині. Новою дорогою можна дістатися до цього села у Зарічненському районі, де тепер відкрили нову амбулаторію, пише Північ-інфо. А тому пацієнтів не доведеться транспортувати по ямам. 

Побудована за понад п’ять мільйонів гривень нова амбулаторія обслуговуватиме більше 3 тисяч мешканців восьми навколишніх сіл. Нову сучасну амбулаторію «з нуля» збудували за 4 місяці, повідомляє ОДА.

null
Фото РОДА

Сучасний заклад з’явився на заміну старому ФАПу, який збудували у селі ще 55 років тому. До того ж, село Морочне розташоване в 20 кілометрах від райцентру. Саме в такий заклад доводилося звертатися пацієнтам за медичними послугами. Косметичні ремонти надовго не покращували ситуації, адже приміщення занадто старе, розповідає в.о. завідувача амбулаторії Валерій Некрашевич. Кожного дня тут буває щонайменше 20 пацієнтів.

null
 Фото РОДА

Тепер тут все нове та сучасне, є кабінет лікаря, маніпуляційна, реєстратура, кабінет профілактичних щеплень, лабораторія. Пацієнтів оприймає лікар, три медсестри та лаборант.

Таку ж нову амбулаторію будують і в Кухітській Волі. Розпочалася реконструкція ФАПів в селах Серники, Новорічиця, Кухче за кошти Світового банку.

Джерело: сайт "Північ-інфо"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews