Чотири об’єднані громади незабаром утворяться У Володимирецькому районі Рівненщини

10.04.2019 23:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Володимирецькому районі на Рівненщині уже найближчим часом можуть утворитись чотири об’єднані громади із центрами в Полицях, Рафалівці, Каноничах та Антонівці. Жителі сіл, які планують об’єднуватись, вже провели громадські слухання, а тамтешні сільради прийняли відповідні рішення, пише Північ-інфо. 

Голова Володимирецької РДА Ярослав Березюк розповів, що старий перспективний план передбачав створення 6 громад – Володимирецької, Воронківської, Городецької, Рафалівської, Більськовільської та Вараської. Події останніх місяців дозволяють збільшити їх кількість до восьми. 

null

Як зазначає заступник голови РДА Наталія Ковальчук, що з Володимирецької ОТГ виокремилась Каноницька громада, куди, окрім Канонич, увійшли Кідри, Озеро та Новаки. Утворюються Рафалівська ОТГ у складі Рафалівки та Великого Жолудська та Полицька у складі Полиць, Балахович та Ромейок – за старим планом всі ці села, за виключенням Ромейок, мали об’єднуватись з Рафалівкою.

Не сформувалась Городецька ОТГ, проте на її місці виникла Антонівська у складі Антонівки та Великих Цепцевич. Городець не підтримав такий формат об’єднання і нині шукає можливостей з громадами Сарненщини, проте у змінах до перспективного плану він включений до Антонівської ОТГ.

Втім, голова Городецької сільради Ірина Басик цікавилась у чиновників району, чи можна взагалі виключити Городець із перспективного плану Володимиреччини, адже на останній сесії депутати сільради висловились за об’єднання із Сарнами. Проте такої можливості зараз немає, адже міська рада міста Сарни не дала згоду на це об’єднання.

А депутат облради Петро Мартинюк замість 8 ОТГ волів би бачити 3 крупних. З такою думкою погоджується й голова РДА Ярослав Березюк, який не виключає можливості приєднання до успішніших громад тих, хто не підтвердить свою спроможність бути самостійними, повідомляє Володимирецька РДА.

 Джерело: сайт «Північ-інфо»

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews