Рівняни діляться досвідом енергоефективності

11.04.2019 18:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У Рівному досвід Рівненської міської ради у впровадженні енергоефективних заходів та створенні ефективної системи енергозбереження - тема загальнонаціонального обмінного візиту у Рівному.

У Рівному розпочався всеукраїнський дводенний практикум обмінних  візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування «Маршрути успіхів».  Захід організовано Асоціацією міст України в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

null
 Фото: Офіс реформ проекту ПУЛЬС

У практикумі беруть участь представники органів місцевого самоврядування з різних областей України, які займаються питаннями енергомодернізації.

Зі вступним словом до учасників звернулася виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук.

- Місто Рівне – одне з перших стало на шлях енергоефективності й сьогодні ми маємо реальні результати економії, – зауважила вона.

null
 Фото: Офіс реформ проекту ПУЛЬС

Привітав учасників заходу міський голова Володимир Хомко. Він також презентував втілені успішні кроки та програми, спрямовані на ефективне енергозбереження в житловому та комунальному секторі міста. На шлях енергоефективності місто Рівне стало 9 років тому.

- Спочатку людей просили почати модернізацію будинків та створювати ОСББ, а вже сьогодні маємо чергу ОСББ, які хочуть брати участь у міських програмах енергоефективності. Адже місто співфінансує різні програми на умовах від 10/90 і до 50/50, – розповів Володимир Хомко.

null
 Фото: Офіс реформ проекту ПУЛЬС

Докладніше про механізм реалізації кожної з програм розповів заступник міського голови Сергій Васильчук. Максимальна кількість бюджетних коштів на реалізацію одного проекту становить 800 тис.грн в рік.  Зокрема фінансують різні проекти -  капітальні ремонти, заміна та модернізація ліфтів, відновлення та встановлення систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості а також облаштування дитячих майданчиків.
Окрім, власне презентації, учасники навчального візиту зможуть на місцях ознайомитися з об'єктами, де втілюються енергоефективні заходи.

null
 Фото: Офіс реформ проекту ПУЛЬС

У програмі роботи першого дня практикуму учасники розглянуть наступні теми - Фонд енергоефективності України – можливості для ОМС,  робота ОСББ в Рівному як елемент сталого розвитку громади. По обіді учасники ознайомляться з впровадженням енергоефективних заходів безпосередньо, на вже реалізованих об’єктах. 

Джерело: Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews