«Раніше це було 9 кіл пекла», - на Рівненщині Павло Розенко розповів про нову систему субсидій

11.04.2019 23:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Ще 4 роки тому отримання субсидії здавалося неможливим. А тепер надання допомоги визначається автоматично або із залученням мінімуму документів.

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на Рівненщині під час наради за участю управлінців, медиків, працівників установ соціальної сфери.

«Щоб оформити субсидію треба було пройти 9 кіл пекла і простояти в кілометрових чергах. Після реформування системи субсидій ми зробили цей процес максимально простим. Процес реформування субсидій розпочався не за місяць до виборів, а 4 роки тому. І монетизація повністю відповідає стратегії реформування системи субсидій», - підкреслив Віце-прем’єр.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Як розповів директор департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак, на сьогодні під систему субсидії підпадає приблизно 114 тисяч домогосподарств Рівненської області.

«Майже 93 тисячі домогосподарств області отримують житлову субсидію готівкою за лютий та березень поточного року. Загальна сума нарахувань склала майже 379 мільйонів гривень. Близько 13 тисяч домогосподарств області є отримувачами субсидії в грошовій формі», - розповів керівник профільного департаменту.

null
 Фото - прес-служба РОДА

У середньому розмір субсидії складає 1700 гривень.

«Наше наступне завдання – завершити трансформацію монетизації субсидії. Це фінальний елемент реформування системи субсидій. Людина на руки отримує ресурс, тобто кошти. А за рахунок економії споживання газу та електроенергії, вона залишає собі зекономлену частку коштів. Вперше в історії України ми робимо таки непростий і колосальний крок – переведення з безготівкової форми субсидії в готівкову», - додав Павло Розенко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews