Мінінфраструктури України запустило інтерактивну карту з 4000 міжобласних і міжнародних автобусних маршрутів

15.04.2019 12:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Міністерство інфраструктури України запустило інтерактивну карту, за допомогою якої пасажири можуть дізнатися докладну інформацію про майже 4000 міжобласних і міжнародних маршрутів, починаючи з розкладу руху та проміжних зупинок і закінчуючи перевіркою ліцензій і вивченням складу автопарку.
 
Карта «Мережа автобусних маршрутів» складена на основі декількох джерел відкритих даних, включаючи міжобласні автобусні маршрути загального користування, перелік ліцензій на перевезення пасажирів, транспортні засоби, що використовуються для перевезень, міжнародні автобусні маршрути і зупинки загального користування.

Щойменше 30-40% перевезень перебувають у тіні. Однак в останні роки ситуація почала змінюватися. Міністерство інфраструктури почало працювати над тим, щоб створити умови для оновлення рухомого складу, стимулювати компанії до конкуренції за маршрути і, найголовніше, підвищити рівень безпеки на дорогах. Виконанню цих цілей може сприяти й Мережа автобусних маршрутів.

Мережа автобусних маршрутів — це інструмент, який показує автобусні маршрути між містами в Україні та за кордоном, розклад руху автобусів і проміжні зупинки на їхньому шляху. Карта дозволяє подивитися на автобусні перевезення цілісно, що буде корисно як пасажирам, так і перевізникам і державі. На ній поєднано інформацію з різних джерел відкритих даних.

За матеріалами https://mtu.gov.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews