Сучасна амбулаторія з’явилась у селі Вовковиї Демидівського району

19.04.2019 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У селах на Рівненщині триває відкриття нових сучасних медичних закладів. Нова амбулаторія відтепер зявилася і у селі Вовковиї Демидівського району.

Попередній заклад був вже зовсім не пристосований для надання медичних послуг і нагадував розвалюху. До районної ж лікарні хворим було важко діставатися з температурою або ж підвищеним артеріальним тиском.

null
 Фото прес-служба РОДА

Тепер місцеві жителі отримуватимуть якісну медичну послугу на місці.

«Будівництво таких амбулаторій розпочалося завдяки ініціативі Президента України «Доступна медицина», - звернувся до людей під час відкриття медзакладу заступник голови ОДА Олександр Корнійчук. - Це вже 12-та сільська амбулаторія на Рівненщині. Перед нами стоїть чітка ціль – за півроку відкрити усі заплановані 34. За такими темпами будівництва наша область одна з кращих в Україні. Окрім того, ще 86 амбулаторій реконструюють в рамках Світового банку. При чому усі вони працюватимуть в сільських населених пунктах».

Не натішаться новим закладом і самі жителі.

«Старий заклад а аварійному стані. А в мене діти та внуки. І сама здоров'я не маю, серце часом болить, - каже Людмила Іващук. - Коли прихворів, треба їхати в Демидівку, а це далеко. Тому дуже добре, що амбулаторію відкрили в селі. Ми навіть не уявляли, що в нас таке може бути».

Заклад збудували за типовим проектом Мінрегіону. Є кабінет лікаря, маніпуляційна, реєстратура, кабінет профілактичних щеплень, лабораторія та кімната здоров’я. Тут обслуговуватимуть 1300 людей із села Вовковиї. Нині медичні послуги надають педіатр та терапевт з райлікарні. Втім незабаром тут буде працювати сімейний лікар. Якщо ж пацієнт потребуватиме консультації вузькопрофільних спеціалістів, їх доправлятимуть в районну лікарню на автомобілі високої прохідності, який зовсім скоро отримає амбулаторія.

null
 Фото прес-служба РОДА

Втім, аби поставити правильний діагноз та призначити лікування, використовуватимуть й Інтернет. В амбулаторії функціонуватиме телемедицина. Тож, завдяки комп'ютерним технологіям, сільський лікар матиме можливість дізнатися медичну інформацію про хворобу у фахівця з найвіддаленішого куточка країни, тобто дистанційно.

Для найменших пацієнтів облаштували яскраву та розмальовану кімнату здоров’я.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews