Визнання виборів міжнародною спільнотою - це фактично оцінка роботи Авакова, - експерт

23.04.2019 16:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Визнання іноземними лідерами і партнерами чесності і прозорості виборів президента України, які відбулися в минулі вихідні, - це фактично позитивна оцінка роботи міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний експерт Олексій Голобуцький.

"Ці вибори були найбільш демократичними і, мабуть, найбільш чесними в історії сучасної України. І не тільки моя думка. Так, голова місії спостерігачів Парламентської асамблеї ОБСЄ Доріс Барнетт ще в день голосування зазначила, що другий тур президентських виборів в Україні" добре організований " і проходить "дуже добре". Дослівно вона заявила наступне: "Ми бачимо, що вибори проходять дуже добре, немає особливих проблем", - зазначив політолог.

За його словами, підсумки голосування визнали європейські та світові лідери, в тому числі генсек НАТО Йенс Столтенберг, голова Ради ЄС Дональд Туск, президент Польщі Анджей Дуда, глава МЗС Великобританії Джеремі Хант і інші.

"Володимир Зеленський, за інформацією ЗМІ, в тому числі вже встиг по телефону отримати привітання і від президента США Дональда Трампа. По суті весь світ визнав наші результати виборів президента, але в цьому немає заслуги кандидатів. Вони якраз-таки вели свої передвиборчі кампанії дуже жорстко, іноді впритул підходячи до порушення закону. Фактично своєю високою оцінкою організації і проведення виборів іноземні партнери і спостерігачі відзначили роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і всього підзвітного йому відомства ", - підкреслив Го лобуцкій.

Він упевнений, що саме глава МВС забезпечив країні вільне волевиявлення, не дозволивши в першому турі розгорнути так звані "сітки" кандидатів, забезпечивши мирні дебати на "Олімпійському" і успішно провівши другий тур виборів з мінімальною кількістю порушень.

"Саме нейтральна і зважена позиція Арсена Авакова дала можливість українцям вільно вибрати нового керівника країни і мінімізувати вплив адмінресурсу на хід голосування. Якби він проігнорував свої обов'язки і зайняв сторону одного з кандидатів, то про прозорі вибори нам довелося б забути надовго. Можливо, навіть назавжди. І наші зарубіжні партнери дуже добре це розуміють ", - підсумував Олексій Голобуцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews