94-річний учасник бою під Гурбами на Рівненщині знявся в патріотичному ролику

23.04.2019 17:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Чи не останній живий учасник бою під Гурбами, 94-річний Василь Кирилюк із Рівного, знявся у патріотичному ролику. В основі сюжету – три покоління чоловіків говорять про те, що у всі часи важливо зберегти Україну.

Окрім 94-річного упівця Василя Кирилюка у ролику знявся доброволець і учасник АТО Володимир Баланович та пластун станиці Здолбунів Данило Бойкович. Патріотичне відео створене Українським інститутом національної пам’яті спільно Творчою майстернею Bober Film Studio, повідомляє ОДА.

Василь Кирилюк розповідає про бій, який відбувся на Рівненщині 75 років тому. З 21 по 25 квітня 1944 року у триденному запеклому бою 30-тисячній Червоній армії та НКВС не вдалося знищити близько 5 тисяч українських повстанців. Ця найбільша битва в історії УПА відбулася урочищі Гурби, що на Здолбунівщині.

Ветеран щороку приїздить у Гурби, щоб пом’янути своїх побратимів та переказати нащадкам історію цього кривавого місця, де нині стоїть у лісі монастир та збережена криївка упівців. 

 

Відео - Північ-інфо

Джерело: Північ-інфо


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews