У Рівному МЕГУ суд програв. Тож за садочок на Коновальця не отримає нічого

24.04.2019 22:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Міжнародний економіко-гуманітарний університет, що у Рівному намагався відсудити у міста 11,2 мільйони гривень. Проте ці кошти залишаться в бюджеті міста. Зі слів начальниці відділу правового забезпечення управління комунальної власності Ірини Борисової, таке рішення вчора прийняв Касаційний господарський суд Верховного суду України. 

Навчальний заклад намагався отримати компенсацію за збитки, отримані від розірвання договору про продаж приміщення дитячого садочка на вулиці Коновальця. Касаційну скаргу подали через невиплату майже 2-х мільйонів гривень з бюджету на користь вишу в зазначений судом термін. Саме таку суму МЕГУ у 2007-у році заплатив місту за садочок. Про це повідомляє рівненське Суспільне.
Постанова набирає чинності з моменту проголошення, оскарженню не підлягає. Ректор МЕГУ Анатолій Дем’янчук коментувати рішення суду не бажає.

Нагадаємо, у 2007 році університет придбав будівлю недобудованого садочка за майже 2 мільйони гривень. У 2016 через суд її повернули у власність міста. Згодом МЕГУ відсудив повернення коштів за садочок і 8 мільйонів компенсації збитків. У лютому Рівненський Північно-західний апеляційний господарський суд прийняв рішення стягнути з Рівненської міської ради на корись вишу мільйон 950 тисяч гривень, але у стягнені збитків відмовив. За словами Ірини Борисової, ця сума закладена у проект змін до бюджету на цей рік і завтра її мають погодити на сесії Рівнеради.

 Джерело: https://rv.suspilne.media

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews