До Острозької академії завітав почесний гість

04.05.2019 23:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Уродженець Тесова Острозького району Василь Руденко - посадовець, з легкої руки якого і була відроджена Острозька академія. Адже саме він був одним із тих, хто стояв біля витоків відновлення вишу. Він, будучи радником президента Леоніда Кравчука, підготував до підпису доленосний Указ №158/94 «Про утворення Острозького колегіуму».

Гостем НУ «Острозька академія» Василь Миколайович став у рамках інтерактивного проекту «Ті, хто відроджували Острозьку академію». Про це пише сайт Острог. Район.

Під час зустрічі йшлося про минуле й сучасне Острозької академії, історію України загалом та Острожчини зокрема, перспективи розвитку університету. Крім того, гість щедро ділився спогадами про Острог кінця минулого століття, суспільно-політичну й законотворчу сфери тогочасної України.

Ігор Пасічник, ректор НаУОА, анонсував, що зустрічі з людьми, які стояли біля витоків університету, – це тільки перша фаза святкування 25-річчя Острозької академії, адже її історію також пишуть сучасники – нинішні викладачі та студенти.

 Джерело: https://ostrog.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews