Сучасну систему освіти в рамках програми Aspen Teens обговорювали у Рівному

На семінар «Обрії майбутнього. Рівне» зібралася активна юнь віком 14-16 років

07.05.2019 21:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Цей семінар є продовженням філософської програми  «Обрії Майбутнього», який Klitschko Foundation та Аспен Інститут Київ проводять в межах програми Aspen Teens. Координаторка програми у Рівному школярка Анастасія Бакалець для обговорення обрала тему освіти.

- Сьогодні це вкрай важлива тема для усіх підлітків. Адже ми відчуваємо, що шкільна система освіти застаріла. Вона нас обмежує та навішує нам не завжди практичні знання. Тому ми шукаємо однодумців, які готові змінювати світ разом, – каже дівчина.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС

Учасники семінару заявили про свою готовність вчитися та розвиватися та висловили свої зауваження до шкільного процесу навчання. Разом діти визначили основні складові цікавого навчання.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС

Перш за все молодь хоче отримувати практичні навички, тому кажуть у школі не вистачає саме роботи над різними проектами, у процесі яких діти можуть і проявити себе, і отримати нові знання та навички.

Сергій Терентьєв, один з тренерів семінару, також помітив високу зацікавленість до актуальної теми з боку молоді. Разом вони визначили слабкі сторони сучасної школи. Тренер переконаний – сьогодні навіть дорослі поняття не мають що далі робити з освітою, як правильно вчити дітей і чому навчати. Адже світ дуже швидко змінюється, тому ми усі сьогодні повинні змінюватися і вчитися, навіть батьки школярів.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС

В результаті усі присутні зрозуміли: вчитися та розвиватися потрібно завжди, по можливості шукати неформальну освіту – тренінги, майстер-класи, та ворк-шопи, –адже вона буває більш цікавою та потрібною.

В рамках семінару обговорили також можливості для підлітків, особливості американської школи від досвідчених спікерів. 

За повідомленням Офісу реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews