У Млинові вшанували жертв II Світової війни і героїв АТО

10.05.2019 21:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

9 травня біля меморіалу слави у Млинові відбулося урочисте дійство  з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій  війні. Сотні млинівчан зібралися тут, щоб пом’янути і помолитися за жертв  найстрашнішого за всю історію людства лихоліття, яке не оминуло жодної сім’ї, забрала мільйони життів, скалічила мільйони доль.

null
 Фото автора

Поминальний молебень за жертвами II Світової війни відправив настоятель МлинівськогоСвято-Михайлівського храму о. Тарас (Варварук) у супроводі кліросного хору цієї святині.

null
 Фото автора

Громада хвилиною мовчання вшанувала жертв Другої світової війни, атакож героїв-земляків, які загинули у боях на сході нашої держави за мирне сьогодення рідної України: Юрія Іткалюка, Петра Полицяка, Максима Ляшука, Руслана Кондратюка, Романа Галаса, Олексія Кірися. На Меморіал слави млинівани поклали квіти і вінки пам’яті.

null
 Фото автора

Привітали млинівчан із днем Перемоги Млинівський селищний голова Дмитро Левицький і голова районної організації ветеранів Микола Муляр. До речі, Микола Іванович зазначив: нині в населенах пунктах району мешкає лише чотири учасники бойових дій у II Cвітовій війні.

За особисті заслуги, мужність і відвагу…

Відповідно до Указу Президента України, за особисті заслуги перед Батьківщиною, мужність і відвагу під час виконання військового обов’язку, самовідданість і стійкість, виявлені під час проходження військової служби військовий комісар Млинівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Збройних сил України Олександр Артем’юк вручив відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» Миколі Шмігельському, Михайлу Малишу, Василю Вікторуку, Михайлу Котузі, Руслану Гучу, Олександру Гуменюку, Святославу Конащуку. Нехай ніхто і ніколи  не посміє затьмарити наше мирне небо і випалити золоте пшеничне поле. Хай дух нашого українського народу у віках буде незламний. Любімо нашу єдину Вітчизну…

null
 Фото автора

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews