Камбек від подолян у Млинові

16.05.2019 23:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Після поразки від ужгородського «Миная» в рамках чемпіонату України з футболу серед команд II ліги  у групі А рівненський «Верес» минулої середи приймав у Млинові хмельницьке «Поділля». Оптимістичного заряду на гру додали вихованці педагога Анастасії Мазуркевич із Млинівського будинку творчості школярів, які взяли участь у церемонії відкриття матчу.

А після них слово взяли футболісти. Як і в матчі з «Минаєм», у стартову десятихвилинку господарі активніше вели наступальні дії, однак спочатку їхні атаки захлиналися в оборонних редутах подолян. А ось гості  перший прицільний удар по воротах  Ігоря Фіяла зробили лише на 10-ій  хвилині, але наш воротар був на місці.

null
 Фото автора

Згодом з далекої відстані пильність голкіпера гостей «перевірив» Валерій Сад, але м’яч лише «поцілував» перекладину і полетів за межі поля.

На 17 -ій хвилині «Верес» забив гол, але суддя не зарахував його, бо за мить до прострілу в карний майданчик гостей м’яч на дещицю викотився за лінію воріт. Але рівняни поволі пристрілялися і на 20-ій хвилині з подачіОлександра Дударенка  Олег Маїк головою поставив гольовий автограф у сітці воріт «Поділля».

null
 Фото автора

Далі фаза загострення сталася після 36-ої хвилини. Рівняни пробивали з-за меж карного майданчика – на місці голкіпер гостей Сергій Дворний. За хвилину потужний удар гравця «Вереса» він переводить на кутовий. А вже на 38-ій хвилині після подачі кутового у виконанні Тараса Пінчука ЯрославРафальський подвоює рахунок: навіть вагаюся стверджувати, чим він забив гол - головоючи чи з допомогою шиї.? Але після його удару, як любив повторяти один із вітчизняних спортивних коментаторів, шкіряна куля за високою траєкторією опустилася в сітці за спиною голкіпера Дворного: у цю мить він невдало зіграв. Склалося враження, що втратив орієнтацію, або, як кажуть, загубив ворота. Може це і стало причиною, що у другій сорокап’ятихвилинців «рамці» стояв інший воротар.

null
 Фото автора

Гості вдруге розпочали з центру поля і відразу заледве не відзначилися: після дальнього удару м’яч дивом не влетів за комір» Ігорю Фіялу, який далеко відійшов від лінії воріт: м’яч ковзнув по перекладині, а воротар в цьому епізоді одержав пошкодження.

Утім до перерви рівнянам не вдалося зберегти «сухий» рахунок: буквально на останніх секундах  першого тайму на побачення з Ігорем Фіялом гості вивели Володимира Гладкого і в цьому ігровому епізоді удача була на боці подолянина: ця гірка пілюля дещо зіпсувала враження від вдало проведеного «Вересом»першого тайму.

Як виявилося згодом,  це була не остання гірка пілюля. Уже на початку другого тайму «Поділля» зрівняло рахунок: гол красень забив Владислав Горілий: після удару метрів із 28-и м’яч «чисто» влетів у ворота господарів. Вважаю, що цей гол може претендувати на статус найвидовищнішого на стадіоні «Колос» у Млинові впродовж нинішнього чемпіонату.

На жаль, на цьому прикрощі для «Вереса» не закінчилися. Невдовзі  арбітр у полі  вдруге попередив  Олексія Бондаренка за начебто грубий підкат, а відтак показав йому червону картку, після чого господарі залишилися на полі в меншості  Не беруся оспорювати рішення судді, але з великою мірою скептицизму ставлюся до його рішення. І не тільки я. Як і в епізоді, коли арбітр призначив пенальті у ворота рівнян.

Прости мене, Господи, але, схоже, в цьому епізоді він угледів лише те, що, власне,  дуже прагнув побачити і відповідно потрактувати. До речі, пенальті реалізував Гайдаш, який лише кількома митєвостями раніше вийшов на заміну. Рахунок став 2:3, тобто «Поділля» не тільки відігралося, а й вийшло вперед, звершивши таким чином камбек у матчі.

До речі, граючи в меншості, господарі і далі володіли ініціативою. Зрештою,  може, гості «трималися» за рахунок і вперед не поспішали.

Цікавий епізод стався на останніх секундах гри: до речі, вперше на млинівському стадіоні - суддя призначив вільний удар у ворота гостей, бо воротар зіграв руками: упіймав м’яч від свого гравця. На жаль, від удару з трьох метрів від лінії воріт «Поділля» нашим землякам не вдалося одержати якийсь зиск.

Рахунок матчу додав гіркоти, а ось сама гра – надії. І хоч за два тури до фінішу чемпіонату  «Вересу» не світять лаври переможця чи навіть призера, його гра під завісу чемпіонату додала оптимістичних блискіток…

19 травня «Верес» зіграє у Вінниці з місцевою «Нивою», а 25 травня у заключному матчі нинішнього чемпіонату у Млинові прийме черкаську «Академію».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews