Рівняни приєднаються до всеукраїнської акції «Хто замовив Катю Гандзюк?»

18.05.2019 11:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
У суботу, 18 травня о 12:00 у Рівному на Майдані Незалежності біля пам'ятника Т. Шевченку відбудеться всеукраїнська акція: "Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?"

Рівне стало одним з сорока міст, активісти якого долучилися до наймасовішої за останні 5 років всеукраїнської акції, мета якої - привернути увагу країни до проблеми безкарності за системні напади, вбивства та переслідування громадських діячів в усіх регіонах України.

Організатори акції - Ініціатива друзів та близьких Катерини - "Хто замовив Катю Гандзюк?" у партнерстві з громадськими організаціями, рухами та об'єднаннями і просто з небайдужими людьми.

Акція розпочнеться хвилиною мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Адже як і десятки років тому, боротьба із системою і грубим порушенням прав людини для українців досі актуальні. Після чого учасники заходу проголосять вимоги до нової влади.

Аналогічні акції відбудуться одночасно по всій Україні. Станом на 15 травня вони відбудуться у: Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпрі, Ужгороді, Запоріжжі, Кропивницькому, Львові, Одесі, Полтаві, Рівному, Тернополі, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернігові, Чернівцях, Житомирі, Івано-Франківську, Білій Церкві, Костянтинівці, Бердянську, Сєвєродонецьку, Обухові, Новояворівську, Малину, Ірпені, Торецьку, Маріуполі та Чорткові.

Для Рівного ця подія актуальна в тому числі тому, що за останні кілька років були зафіксовані напади на журналістів, підпал редакції "Четверта влада", підпали помешкання родичів місцевого активіста та журналіста Юрія Дюга та ін.

Організатори акції запрошують рівнян долучитися у будь-який спосіб - прийти безпосередньо на подію і стати її учасником, описати історію про власних друзів, які стали жертвою атаки влади, поширити інформацію про всеукраїнську акцію доступними методами.

Захід буде транслюватися на сторінках в Фейсбуці з хештегом #УкраїнаПитає
Отримати фото та відео-матеріали можна за тел. 093 56 78 938 (Ірина Стасюк).
Більше про перебіг національної акції - на сторінці https://www.facebook.com/gandziukgate/ та зустрічі https://www.facebook.com/events/375931996349646.

Приєднуйтеся, не мовчіть, бо мовчання - вбиває!

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на херсонську активістку Катерину Гандзюк було здійснено напад - на неї вилили літр сірчаної кислоти. Після трьох місяців страждань і боротьби за життя 4 листопада Катя померла. Друзі Каті створили ініціативу "Хто замовив Катю Гандзюк", в рамках якої разом з провідними українськими журналістами провели розслідування і висловили свою версію щодо замовників убивства. Вони вважають, що до нападу причетні голова Херсонської облради Владислав Мангер, екс-голова Херсонської облради Андрій Гордєєв та на той момент його заступник Євген Рищук. Проте весь час після нападу незрозумілі речі відбуваються зі слідством у справі: від затримання поліцією непричетної до нападу особи до зміни правової кваліфікації злочину.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews