Безстрокову акцію протесту оголосила ошукана рівнянка

19.05.2019 12:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

 На розі вулиць Соборної та Корольова у Рівному довгобуд – житловий масив «Золота підкова». Забудовники, які починали будівництво у 2005 році, досі його не закінчили. Мало того, у будівництва після років протестів та судів вже новий інвестор. Але і йому також не вистачило коштів, аби довести комплекс до рівня, обіцяного рівнянам одинадцять років тому.

Алла Позднякова – одна з тих рівнян, хто вже чекає на своє помешкання в цьому масиві одинадцятий рік. У жінки увірвався терпець і зранку 17 травня вона оголосила безстрокову акцію протесту та з відповідними інформаційними меседжами на плакатах розташувалася у фойє ГУ Нацполіції у Рівненській області, що на вулиці Хвильового у Рівному.

null
Фото "Рівне вечірнє"

Чого хоче добитися протестувальниця? «Рівне вечірнє» розповідає, що жінка вимагає розслідування у тому кримінальному провадженні, яке було розпочате  в справі "Золотої підкови" п’ять років тому.

- Я буду приходити в управління щодня, поки не буде оголошено про підозру керуючому банку «Київ», - плачучи розповідає п.Позднякова. – Наприкінці червня банк ліквідують і зникнуть всі наші сподівання на нормальне житло або на компенсацію коштів. «Золота підкова» начебто здана в експлуатацію, але насправді ж там недобудовані під’їзди, підключення до комунікацій тимчасові, неможливо ні прописатися, ні оформити право власності на квартиру. А отже, неможливо ні жити там нормально, ні це житло продати.

Таких ошуканих, як пані Позднякова у Рівному зо три десятки. Вони теж придбали квартири у «Золотій підкові» через банк «Київ». Жінка розповідає, що за двокімнатну квартиру, яку купувала для сина, заплатила понад 70 тис. доларів.

А тепер їй нічого не залишається як приходити до поліції та привселюдно вимагати, аби винуватців її нещастя було покарано.

«Рівне вечірнє» повідомляє, що першого ж дня її протесту у  жінки стався конфлікт із правоохоронцями. Протестувальниця каже, що її образили та відібрали плакати з якими вона прийшла на протест. Поліція натомість констатує протилежне: буцімто сама пані Позднякова ображала правоохоронців нецензурними словами.

null
Фото "Рівне вечірнє"

Конфлікт завершився прибуттям «швидкої», бо у протестувальниці підскочив тиск. Проте вимогу лікарів їхати до медзакладу Алла Позднякова проігнорувала, попросила медиків збити їй тиск і ще залишилася на місці протесту.

Речник ГУ Нацполіції у Рівненській області Антон Крук запевнив ЗМІ, що досудове розслідування у справі триває, а слідчі постійно спілкуються з п.Поздняковою, і ніхто не забороняє жінці висловлювати свою позицію. Пан Крук додав, що потерпілою у справі є не лише п. Поздянкова, проте чомусь лише вона виявляє протест і незадоволення роботою слідчих.  

Подано на основі матеріалу в газеті "Рівне вечірнє"

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews