У Рівному відбувся Форум інноваційної освіти

20.05.2019 12:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Форум інноваційної освіти Рівненщини відбувся на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Поділитися думками щодо нових креативних підходів зібралися педагоги-дослідники, методисти з різних районів області. В рамках Форуму та з нагоди Дня науки педагоги-новатори отримали високі відзнаки.

null
Фото - прес-служба Рівненської обласної ради

Рівненську обласну раду на Форумі представив керуючий справами виконавчого апарату - керівник секретаріату Богдан Сологуб. Він передав учасникам Форуму вітання від голови обласної ради Олександра Данильчука. 

«Сучасна освіта неможлива без ефективного використання результатів наукової діяльності, новітніх технологій. І влада, і самі освітяни усвідомлюють, що без впровадження інновацій в освітній процес неможлива його ефективність. Інноваційний підхід в освіті – це не тільки запорука майбутнього успіху учня, а й основа економічного зростання держави», – йшлося у вітальному слові.

Зі свого боку, Богдан Сологуб пригадав вислів відомого американського винахідника та підприємця Стіва Джобса про те, що саме інновації відрізняють людей-лідерів від тих, хто йде позаду них. Керуючий справами виконавчого апарату ради з приємністю відзначив, що обласний інститут післядипломної педагогічної освіти одним із перших впроваджує на Рівненщині новітні підходи в освіті. Саме на базі цього комунального закладу відбуваються заходи, які допомагають успішно впроваджувати освітянську реформу.

null
Фото - прес-служба Рівненської обласної ради

Директор РОІППО, депутат обласної ради Алла Черній, вітаючи учасників Форуму зауважила, що інноваційні - це те, що сьогодні рухає освіту й науку вперед.

 «Суспільство звикає до нових термінів та методик в освіті. У той же час, дуже тішить той факт, що сьогодні дослідження - це не прерогатива лише інститутів. Таку діяльність ведуть чи не у кожній школі, незалежно від того, де вона знаходиться – в місті чи в селі. Наша наукова молодь все частіше виграє на міжнародних конкурсах з інновацій та дивує світ своїми відкриттями», - зауважила Алла Черній.

Високі результати, зокрема, й у винахідницькій роботі демонструють учні Малої академії наук учнівської молоді, з якими інститут активно співпрацює.

Також, в рамках Форуму бібліотека інституту підготувала виставку творчих робіт педагогів-новаторів, яка експонується в актовій залі.

Джерело: прес-служба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews