На Рівненщині впроваджують пілотний проект «ПОЛІНА»

З метою поліпшення роботи поліції з питань протидії домашньому насильству

21.05.2019 18:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Учора, 20 травня, в обласному управлінні поліції працівники поліції превенції обговорювали проблемні моменти в питанні впровадженні в дію нового законодавства щодо протидії домашньому насильству. 

Як наголосив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, основним завданням поліції превенції була і залишається профілактика правопорушень. Тому в цьому напрямі необхідно активізувати роботу усіх секторів превенції територіальних підрозділів: 

«Хочу зауважити, що особливо це стосується запобігання насильству в сім’ї. Незабаром у Рівному впроваджується пілотний проект «ПОЛІНА», на який вже відібрано 10 працівників поліції, які реагуватимуть виключно на виклики про домашнє насильство». 

null
 Фото - ВК поліції Рівненської області

Руслан Стрельбіцький також додав, що відповідно до проекту, посилюються заходи впливу (покарання) на дебоширів, зокрема й кримінальна відповідальність. Нині в області на обліку перебуває близько трьох тисяч осіб, що вчиняють домашнє насильство. 

Крім того, спільно із працівниками управління інформаційно-аналітичної підтримки поліції області працівники блоку превенції обговорили та узагальнили вимоги методичних рекомендацій «Інформація про осіб, які перебувають на обліках в ОВС».  

Також присутні окреслили основні заходи у взаємодії із новоствореними  ОТГ та впровадження на їх територіях пілотного проекту Національної поліції України "Поліцейський офіцер громади". 

null
 Фото - ВК поліції Рівненської області

За підсумками занять та наради заступник начальника поліції області Руслан Стрельбіцький та керівництво управління превентивної діяльності акцентували увагу особового складу на активізації проведення превентивних заходів не лише у запобіганні домашньому насильству, а й у протидії нелегальній міграції, незаконному обігу зброї тощо. 

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews