На дороги Володимиреччини у 2019 році виділили більш як 38 мільйонів гривень

23.05.2019 12:27   Джерело: volodrda.gov.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

З дня на день розпочнуться роботи з ремонту декількох доріг Володимирецького району – необхідну техніку уже доправили на місця будівництва.

Завдяки спільній роботі народного депутата України Василя Яніцького та місцевої влади на реконструкцію шляхів у 2019 році вдалося отримати 31,5 млн гривень у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, адже будівництво доріг - один з пріоритетів Уряду Володимира Гройсмана, як і реформа децентралізації та ряд інших.

Про це повідомляє www.volodrda.gov.ua 

Перший з них пролягає від Володимирця до села Антонівка, а саме від повороту на село Жовкині до повороту на село Великі Цепцевичі. Цей напрямок розпочали відновлювати ще минулого року. Тоді відремонтували більше 3,5 км шляху. Цьогоріч заплановано зробити ще 2 кілометри на суму 6,8 млн. гривень.

Другий важливий напрямок стосується сполучення райцентру із північними селами району. На дорогу від виїзду із села Зелене в напрямку села Воронки до містка через річку Стубла виділили більше 4,8 млн. гривень. Кошти допоможуть відремонтувати 2 км дороги, продовживши розпочатий минулого року ремонт в межах села Зелене. На цій же дорозі між селами Луко та Біле відновлять напівзруйнований міст поблизу луківського озера.

Практично з нуля побудують дорогу між селами Половлі та Сопачів – нинішня «ґрунтовка» отримає асфальтне покриття протяжністю 2,9 км. Вартість будівництва на поточний рік становить більше 4,8 млн. гривень.

Окрім того, з коштів цієї ж субвенції буде завершений розпочатий минулоріч капітальний ремонт вулиці Повстанців у селищі Володимирець. Уже сьогодні це найкраща дорога в межах райцентру, а найближчим часом вона буде завершена повністю, на що передбачено 2,5 млн. гривень.

Допомога Василя Яніцького у відновленні транспортної інфраструктури Володимиреччини потужна, проте і районна влада не стоїть осторонь. За словами голови РДА Ярослава Березюка дорожнє будівництво є одним з основних пріоритетів, особливо це стосується шляхів у напрямку дороги національного значення Київ – Ковель. А тому, завдяки спільній роботі райради та райдержадміністрації, вдалося виділити майже 400 тис. гривень на поточний ремонт сполучення між Антонівкою та Городцем, а також більше 700 тис. гривень на ремонт ділянок дороги через Каноничі, Володимирець, Любахи та Суховолю.

«Методом карт» відремонтують аварійні ділянки дороги від Старої Рафалівки до Більської Волі – напрямок, який є вкрай необхідним для розвитку туристичної сфери Володимиреччини. Ремонт на загальну суму у 6 млн. гривень організовує Служба автомобільних доріг в Рівненській області. Після його завершення дістатись до відомого по всій Україні Білого озера буде значно простіше.

За матеріалами www.volodrda.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: volodrda.gov.ua