5 мільйонів туристів побували торік на Рівненщині. На старті мандрівний сезон-2019

Таку статистику озвучив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час туристичної ради.

24.05.2019 19:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

«За даними мобільних операторів у 2018 році Рівненщину відвідали майже 5 мільйонів туристів, з них 500 тисяч іноземців. До місцевих бюджетів за результатами туристичної діяльності сплачено 67 мільйонів гривень, а це на 23% більше за попередній рік. Екологічний податок 1,5 мільйони гривень, туристичний збір – 355 тисяч гривень», - зазначив Олексій Муляренко.

Як і торік, туристичний сезон-2019 обіцяє бути насиченим.

null
Фото прес-служба РОДА

Вдруге стартує мандрівна гра «На власні очі» - туристичних об’єктів побільшало, а правила стали простішими.

23 травня у Володимирецькому районі відкриття туристичного сезону, а 25 травня у Клевані запрацює ТІО (туристично-інформаційний офіс) – вже 7-й в області.

«Є й великі туристичні проекти, над якими працюємо досить давно. Один з них – передача у власність громади Тараканівського форту. Поки що Міноборони готове передати нам лише об’єкт і землю під ним. Тому зараз прораховуємо мінімальну кількість території для інфраструктури (автостоянка, міні-готель, заклад громадського харчування), аби отримати документ про передачу об’єкта громаді Рівненської області», - поділився голова ОДА.

Ще одним важливим проектом для громади Рівного є передача будівлі Нацбанку України.

null
 Фото прес-служба РОДА

Як розповіла заступник начальника управління культури і туризму Ярослава Гаврилова, на Рівненщині вже 3 місяці триває реалізація проекту з оцифрування інформації про туристичні об’єкти, маршрути, інфраструктуру.

null
 Фото прес-служба РОДА

Тож невдовзі в області будуть розробляти 3D-тури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews