На Рівненщині назвали кількість жертв торгівлі людьми

29.05.2019 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Цьогоріч четверо осіб на Рівненщині отримали офіційний статус постраждалих від торгівлі людьми. А загалом з 2015 року зареєстровано 15 таких випадків.

Усі люди отримали юридичну, психологічну, соціальну допомогу, у тому числі й матеріальну від громадських організацій.

Про це повідомив керівник департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак під час обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству.

З метою запобігання торгівлі людьми в області реалізується 5-річний проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми, в Україні».

null

Головним виконавчим партнером його є громадськаорганізація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». Основним компонентом проекту став інформаційний. Саме тому представники ГО в усіх районах провели навчання для служб, які причетні до виявлення осіб, що постраждали від торгівлі людьми. Фахівців вчили спільно взаємодіяти, а також фізично й морально допомагати потерпілим. 

Присутніна координаційній раді анонсували проведення вуличних акцій у Рівному до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Такі ініціативи вже стали традиційними на Рівненщині. Зокрема, минулого року у Рівному відбулися акції «Хода за свободу», «Лабіринт можливостей». Ініціативи спрямовані на привернення уваги суспільства до торгівлі людьми як негативного явища.

Після завершення проекту буде проведена масштабна регіональна конференція.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews