На кордоні з Білоруссю відбудеться спеціальна прикордонна операція «Полесье - 2019»

30 травня розпочався підготовчий етап спільної спеціальної прикордонної операції «Полесье – 2019»

30.05.2019 23:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Проведення спільних спеціальних прикордонних операцій є дієвим механізмом протидії протиправної діяльності на державному кордоні.

Активна фаза прикордонної операції «Полесье - 2019» проходитиме з 10 червня по 15 вересня 2019 року. В рамках операції проводитимуться заходи із протидії загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів, зброї, незаконному видобутку бурштину тощо.

Операцію Державна прикордонна служба проводитиме в межах українсько-білоруської ділянки державного кордону у взаємодії з органами, підрозділами охорони державного кордону Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь, територіальними органами, підрозділами СБУ, ГУ НПУ, ДМСУ, ГУ ДФСУ, органами виконавчої влади України, які здійснюють свою діяльність на державному кордоні, з активним залученням громадських формувань та місцевого населення прикордонних регіонів.

null
Фото - прес-служба Луцького прикордонного загону

В ході операції передбачається проведення раптових дій на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, застосування спільних міжвідомчих мобільних груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску. Планується проводити повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації, а також спільні заходи з охорони кордону із колегами Республіки Білорусь.

Зазначимо, що проведення  таких операцій, які  проходять із залученням силових відомств не тільки нашої держави, але і закордоння дають значні результати і стають ефективним механізмом зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні.  

Джерело: прес-служба Луцького прикордонного загону


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews