У Рівному в рамках «Тижня австрійського кіно» перегляд документального фільму «Земля»

01.06.2019 15:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У неділю, 2 червня, о 14.30 в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) в рамках «Тижня австрійського кіно» відбудеться перегляд документального фільму «Земля» (2019) від титулованого режисера Ніколауса Гейрхальтера. Стрічка отримала приз екуменічного (християнського) журі в програмі «Погляд» на Берлінському кінофестивалі.

Ми ходимо по ній щодня. Ми оремо її, копаємо і буримо. Ми наносимо її на карту та вимірюємо. Ми малюємо на ній кордони і уявляємо, що вона належить нам. Ми живемо тим, що вона виробляє і ховаємо в ній мертвих. Якщо розглядати нашу планету як організм, то її кора – всього 40 км завтовшки – найбільш вразливий орган. Ніколаус Гейрхольтер досліджує відносини людства із земною корою, які сприймають її існування як належне і вона здається їм непорушною. У шахтах, вибоях і на великих будівельних майданчиках режисер спостерігає за людьми в їх невтомному прагненні оволодіти планетою. Фільм демонструється мовою оригіналу субтитрами.

Організатор показу: Рівненська обласна бібліотека для молоді за сприяння Австрійського культурного форуму та кінодистрибуторської компанії «Артхауз Трафік». 

На перегляд фільму запрошені читачі бібліотеки та всі бажаючі.

За детальнішою інформацією звертайтесь за тел.: (0362) 63-74-86 (Валентина Володимирівна).

 

Вхід безкоштовний за наявності читацького квитка

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews