Рівненщина: на 155 виборчому окрузі за місце у Верховній Раді боротимуться три кандидати. Поки що…

16.06.2019 22:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Виборча кампанія позачергових виборів у Верховну Раду, призначених на 21 липня 2019 року стартувала офіційно. Як і раніше, половина майбутніх обранців пройдуть у парламент за закритими партійними списками, а 225 депутатів будуть обрані за мажоритарною системою на округах.

До завершення висування кандидатів у депутати на виборах до Верховної Ради залишилося менше тижня, проте у цій кампанії претенденти на місця в Раді чомусь реєструватися не квапляться.

Першим самовисуванцем ЦВК зареєструвала офіційно рівнянина Олексія Муляренка, 43-річного очільника ОДА, безпартійного, який одначе був у команді колишнього президента Петра Порошенка. Він йде по 152 виборчому округу.

А по 155-му виборчому округу ЦВК 12 червня зареєструвала кандидатом у депутати відомого мецената, підприємця Віктора М’ялика.

Попри свій програш у виборах 2014 року, він відомий своїми благодійними та соціальними проектами.

null
Віктор М’ялик. Фото - Володимирець Сity

Віктор М’ялик народився 10 травня 1979 року в селі Воронки, Володимирецького району, Рівненської області в багатодітній сім’ї. Нині успішний бізнесмен, займається будівництвом у Київській області та інших регіонах України.

null
Василь Яніцький. Фото - Володимирець Сity

13 червня заявив у пресі про свою участь у виборах до парламенту по 155 виборчому округу і Василь Яніцький. Це діючий народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка .

«Я не звик кидати справи на півдорозі, – стверджує Василь Яніцький. – Я завжди казав, що моєю політикою були і будуть інтереси мого Полісся, моїх виборців.  Тому прийняв для себе рішення знову балотуватися до Верховної Ради України, щоб завершити розпочате».

До 10 червня провели з’їзди та сформували списки кандидатів у депутати партійні організації. Попередньо відомо, що від партії «Голос» Святослава Вакарчука на Рівненщині по 155 виборчому округу йтиме народна депутатка з Києва Вікторія Войціцька, член фракції «Самопоміч» Андрія Садового.

null
Вікторія Войціцька. Фото - Володимирець Сity

Вікторія Войціцька головну ставку робить на виборців міста Вараш. Принаймні на нещодавньому брифінгу у Верховній Раді вона почала озвучувати проблеми саме міста атомників і Рівненської АЕС як ключової ланки ядерної енергетичної галузі та вже неодноразово побувала у Вараші з робочими візитами.

Довідково.

До 155-го виборчого округу входять Зарічненський, Володимирецький, Дубровицький, Рокитнівський райони та місто Вараш.

Самовисуванці можуть подавати документи до 20 червня.

Загалом же останнім днем реєстрації кандидатів у депутати є 25 червня.

Наступного дня у ЦВК відбудеться жеребкування та визначення номерів партій у виборчому бюлетені.

До 30 червня учасники виборів ще мають змогу знятися із парламентських перегонів.

Джерело: https://volodymyrets.city


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews