У Рівному розкажуть про новітній препарат проти туберкульозу, яким почали лікувати хворих

21.06.2019 22:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненщині розпочали використання новітнього препарату «БЕДАКВІЛІН» для лікування туберкульозу. Наразі ним лікується лише троє пацієнтів, все через його дороговартісність.

Бедаквілін принципово нові протитуберкульозні ліки, винайдені за останніх 40 років. Медики визнають його ефективність в боротьбі з мультирезистентним туберкульозом.  

Про особливості застосування нового препарату та способи його отримання розкажуть заступник головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансера Микола Ординський, представник БО «TBpeopleUkraine» Євгеній Баборикін та голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя» Юрій Лазаревич.

Відбудеться захід у понеділок 24 червня в InfoHub (Словацького 3А) Початок об 11.00

Довідково: Україна входить до переліку країн, які можуть подавати запит на безкоштовне отримання бедаквіліну в рамках унікальної програми пожертвувань відповідно до угоди, що була підписана між Агентством США з міжнародного розвитку та виробником бедаквіліну «Джонсон і Джонсон». Щорічно на Рівненщині від туберкульозу помирає 60-100 осіб, більшість з яких працездатного віку.  Україна на другому місці в Європі за захворюваністю на туберкульоз (із розрахунку кількості хворих на 100 000 людей). Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні - це мультирезистентний туберкульоз (МРТБ). 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews